Filmklub podcast

Filmklub podcast

"Minden átok ebben az életben" - Dorka és Feri A besúgó-buliban

2022. május 03. - vferi

wide_4.jpg

A múltkori bécsi adás elképesztő sikerén felbuzdulva április 28-án este Gyárfás Dorka és Varga Ferenc elment gonzózni A besúgó című új magyar HBO-sorozat (poszt) premierbulijába, amit akkor tartottak, amikor már lement öt rész a sorozatból. Célunk az volt, hogy jól érezzük magunkat, érdekes dolgokról beszélgessünk filmes arcokkal, elénekeltessük velük a kedvenc nyolcvanas évekbeli slágerüket, illetve átadjunk valamit abból a hallgatóknak, hogy milyen érzés egy ilyen VIP-bulin lenni. Végülis a legtöbb teljesült.

Hahó, itt Varga Ferenc. Javaslom, mielőtt meghallgatod az adást, olvasd el ezt a szöveget, mert nem jeleskedtünk abban, hogy mindent kellőképpen megmagyarázzunk, és mindenkit bemutassunk.  A besúgóhoz hasonlóan ez a podcast is nyolc epizódból áll össze, nézzük őket egyenként!

0:00 - 23:57 | Megérkezünk a Millenárisra, haladunk az épület felé, megvitatjuk, hogy ki a legszexibb a Fideszben, összefutunk egyszerre (8:30) Weyer Balázzsal (A besúgó zenei szerkesztője + egykori főszerkesztőnk az Origónál) és Zomborácz Virággal (a podcast barátja, az Egynyári kaland szülőanyja), de amikor Balázs bejelenti, hogy őt egyszer sminkelte Michelle Wild, akkor Virágról sajnálatosan megfeledkezünk. Michelle Wild kapcsán emlegetjük a Casting című kisfilmet - amúgy abban látta meg Enyedi Ildikó azt a színészt, akinek aztán odaadta A feleségem története férfi főszerepét (ez majd később még előjön). Az etap végére eljutunk a fotófalig, és találkozunk Pinczés-Pressing Ádámmal, az HBO PR-főnökével (ő lesz különben a vendég a következő rendes podcastban). Ja, azt ezen a ponton szeretném leszögezni, hogy az HBO nem támogat minket, ezeket csak azért csináljuk, mert jólesik.

23:57 - 28:12 | Téblábolunk a fotófalnál, leszólítjuk az embert, aki végül a főszereplője lesz ennek a podcastnak, Szentgyörgyi Bálintot, A besúgó fő alkotóját, akivel már csináltunk egy adást egy hónappal ezelőtt, de még sok adásnyi anyag van a srácban. 

28:12 - 36:39 | Itt már bent vagyunk a buliban, Dorka egyből leszólítja a sorozat női főszereplőjét, Szász Júliát, és megkéri, hogy énekelje el a kedvenc nyolcvanas évekbeli slágerét, de én elszúrom a dolgot. Stalkingoljuk kicsit a távolból Aleska Diamondot (vele készült a valaha volt és valaha lesz legsikeresebb adásunk) és Hermányi Mariannt, kiderítjük, miért nincs itt Szőke Abigél. Megint összefutunk Szentgyörgyi Bálinttal (33:35), és Nemes Jeles Lászlóról meg az Oscar-átokról dumálunk vele.

36:39 - 40:34 | A svédasztalnál összefutunk régi Origós kollégánkkal, Vajda Judittal, akivel arról a nyolc évvel ezelőtti esetről beszélgetünk, amikor A nimfomániás című Lars von Trier-film plakátját megidézve magyar filmes újságírók (köztük Dorka és Judit) orgazmust imitáltak. A "Bálint", akit ebben a szegmensben emlegetünk, nem Szentgyörgyi Bálint, hanem Kovács Bálint (szintén régi Origós kolléga, most HVG-s), Judit pasija, aki a motorja volt annak a nimfomániás-projektnek, amiről majd fogunk csinálni egy külön adást, úgyhogy ne merje senki lenyúlni az ötletet!

40:34 - 42:52 | Dorka elkezd enni egy retróburgert, de a műsor nem állhat meg. Megtudjuk, hogy hamarosan indul a vetítés, és A besúgó hatodik és hetedik részét fogjuk látni. Újabb érdekes adalékok derülnek ki Aleska Diamondról.

42:52 - 46:53 | Beülünk a terembe, Jéger Zsomborról dumálunk, két előadást emlegetünk, amiben zseniális a srác: a Reisz Gábor-féle Komolyan röhejes vagyok címűt, illetve a Kertész utcai Shaxpeare-mosót, amit az Örkényben játszanak. Elkezdődik a vetítés.

46:53 - 67:23 | A vetítés után kitárgyaljuk a két részt, amit láttunk (próbáltam úgy megvágni, hogy szpojlermentes legyen). Aztán arról értekezem, hogy mennyire tarolt volna Berényi Bianka ebben a sorozatban (később megtudtam, hogy hívták is castingra, de háromszor várták hiába), Dorka pedig székfoglalót tart arról, hogy miben hasonlít Szentgyörgyi Bálint Szinetár Miklósra, majd megemlíti Szabó Simont, aki pár perccel később (60:58) megjelenik saját testi valójában. Beszélgetünk Simonnal mindenféléről, például arról, hogy mennyire rákattant mostanában a tengeri hajózásra.

67:23 - 83:25 | Itt van egy ugrás, mert Simon után dumáltunk félórát Thuróczy Szabolccsal (aki különben 57:13-nál cameózik), de neki egyetlen mondata sem volt publikus. Visszamegyünk a buliba, éjfél körül jár, fáradtak vagyunk, húznánk már haza, de valami normális végét akarunk még csinálni a műsornak. Megint a segítségünkre siet Szentgyörgyi Bálint (68:40), aki elárulja, hogy mit keres a Macskafogó egy 1985 őszén játszódó sorozatban, aztán mesél egy csodálatos sztorit Mácsai Pálról, ami gyönyörű befejezése lehetett volna ennek az adásnak, de én az istennek sem tudom abbahagyni a mikrofonba pofázást. A vége így egy low-key botorkálás lett a Millenáris területén, keressük a kijáratot, amit végül megtaláltunk.

Meghallgatom a podcastot

Ha tetszett az adás, és megengedheted magadnak, hogy támogatod Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Kövesd be a Facebook-oldalunkat is, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet (különösen az iTunes-on)! Köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr6217822337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onedin kenedi 2022.05.17. 10:20:01

De most akkor mi a cameo a 7. részben??? Direkt ezért újranéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik a Bálint... :/

vferi · http://filmklubpodcast.blog.hu 2022.06.13. 15:09:09

@onedin kenedi: A hatodik részben van a 26. percnél. Fordított baseballsapkás csávó, ő adja a kanna benzint Száva Zsoltnak.

onedin kenedi 2022.06.13. 21:00:43

@vferi: nagyon köszi! Esélyem se volt, még a rész se stimmelt, de így megnyugodtam. :)
süti beállítások módosítása