Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #139 - Deák Kristóf és Nina Kov (Az unoka)

2022. január 30. - vferi

wide1_14.jpg

Az Oscar-díjas Mindenki rendezőjével, Deák Kristóffal, illetve állandó alkotótársával és feleségével, Nina Kovval beszélgettünk többek között a legújabb közös munkájukról, Az unoka című thrillerről, ami jelenleg fut a magyar mozikban.

Deák Kristóf utoljára öt évvel ezelőtt járt a podcastban, pont az Oscar-gála előtt pár héttel, úgyhogy most alaposan kifaggattuk, hogy milyen volt a Dolby Theatre színpadán állni, miközben olyan sztárok figyelték az első sorokból, mint Meryl Streep, Matt Damon, The Rock és Sting. Kristóf elárulta, hogy soha nem nézte vissza a felvételt a köszönőbeszédéről (Nina is csak egyszer), mesélt későbbi hollywoodi élményeiről, arról hogy milyen olyan emberekkel találkozni, akik nem tudnak a díjról, valamint hogy mennyire lelkiismeretes Oscar-szavazó, Nina pedig elmondta, hogy a hollywoodi forgatókönyvek olvasása hogyan adott neki önbizalmat az íráshoz.

splash_evelopegate.jpg
A színpad előtt ülő emberek a 2017-es Oscar-gálán

 

Az unoka című film története saját élményen alapul: Kristóf nagypapája unokázós csalók áldozatául esett, amin az amúgy Buddha-természetű rendező úgy felhúzta magát, mint még soha semmin. Végül önbíráskodás helyett inkább forgatókönyvet írt Ninával együtt, majd született egy remek film, ami a magyar valóságba ágyazza egy hollywoodi thriller izgalmait. Milyen hatással volt egy 15 évvel korábbi filmélmény a főszereplő kiválasztására? Miért az a zene került a verekedős jelenet alá? Hogyan lehet feszültséget kelteni fehérrépával? Mi a jelentősége a főhős ótvar pulcsijainak?

Kristóf idén lesz negyvenéves, ezért végeztünk egy kisebbfajta számvetést, és azt is megkérdeztük, hogy mit szeretne, ha történne a karrierjében a következő öt évben. Elmesélték, hogyan ismerkedtek meg 16 évvel ezelőtt, mennyiben volt sorsszerű a találkozásuk, és miért alkotnak annyira jó csapatot, de szóba jött a láthatatlan munka is, amit a nők végeznek, illetve elhangzott, hogy mivel lehetne jobbá tenni a magyar filmgyártást.

riporter & headerfotó: Varga Ferenc
készült: 2022. január 22.

Meghallgatom a podcastot

Ha tetszett az adás, és megengedheted magadnak, hogy támogatod Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Kövesd be a Facebook-oldalunkat is, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet (különösen az iTunes-on)! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2816957804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2022.01.31. 15:49:10

Teljesen megértem a film elkészítésének indítékait, csak szerintem mostanában nem szeretnének az emberek még a moziban is szomorkodni. Nagyon tehetségesnek tartom, sőt még szimpatikusak is, remélem a következő filmje témája nem ennyire komor lesz. (Bár ez sem annyira egyértelmű, mert pl. "A Feltaláló" c. film, ami a Béres-csepp sztoriról szólt, sem volt egy kacagtatós történet, de nekem az utóbbi évek legjobb magyar filmjének számított, moziban és később TV-ben is láttam. Jól felépített történetvezetés, szereplők, hiteles díszletek és környezet, bár ilyenből lenne még több!)
süti beállítások módosítása