Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #144 - Korom Anna, Fecske Flóra és Szemerey Bence x Budapest Ritmo (szponzorált adás)

2022. április 05. - vferi

img_9146.jpg

Második szponzorált adásunkban a Bartók Tavasz keretein belül megrendezett Budapest Ritmo felkérésére beszélgetünk fiatal magyar rendezőkkel, akik a Ritmo zenei filmes pályázatán nyertek filmjeikkel. Visszatérő vendégünk Korom Anna, aki az Uljana Quartet-koncertfilmet rendezte, eljött vele operatőre, Fecske Flóra is, illetve Szemerey Bence, akinek a koncepciójából készült a Deva In Lumine című film.

Anna és Flóra filmje az Uljana Quartet zenéjét mutatja be egy család több generációjának tagjain keresztül, finoman ábrázolva fájdalmasan lüktető, ezerszínű érzelmeket. Bence pedig Deva, azaz Takács Dorina különleges hangzását egy távoli, misztikus tájra vetítette, a természeti képek közepén a fehér ruhás Dorina és hat barátnője, kórusának tagjai lépdelnek a teljesség felé.

Szó esett a pályázatról, mentorokról és a forgatás körüli kihívásokról; Annából és Flórából hamar kiszakadt a legnagyobb fájdalmuk, egy olyan veszteség, amit már soha nem hozhat vissza senki és semmi. Hogyan instruálták a zenészeket? Mennyire elégedettek a végeredménnyel? Bence mesélt arról a Florence Welch-filmről, ami nagy hatással volt rá, de szóba jött David Guetta is, akinek az egyik videóját fényképezte. Jó volt a hangulat, jók a filmek, érdemes elmenni a Budapest Ritmo filmes programjaira, végre élőben találkozhatunk zenével, filmmel, alkotókkal.

Ez a Budapest Ritmo első ilyen pályázata, a két filmet április 10-én, a Toldi moziban, este nyolctól vetítik le. Az április 7-én induló világzenei fesztivál első napján, szintén a Toldiban lesz a tavalyi, online térben megrendezett fesztivál zenés filmjeinek premierje. Az akkori alkotók közül tavaly Szilágyi Fannival, Reisz Gáborral és Szimler Bálinttal beszélgettünk, az ő filmjeiket most először lehet megnézni nagyvásznon. A Ritmo filmes rendezvényeinek Facebook-eseményét itt találod.

riporter és headerfotó: Mesterházy Lili
készült: 2022. április 1.

Meghallgatom a podcastot

- - - - - - - - - -

Ez az adás a Budapest Ritmo támogatásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr217797883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása