Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #142 - Fancsikai Péter

2022. március 31. - vferi

header_10.jpg

A Filmklub podcast legújabb adásának vendége Fancsikai Péter, akit a legtöbben a Tibor vagyok, de hódítani akarok című tinivígjáték címszerepéből ismerhetnek, de millió más dolgot is csinált, legutóbb pedig a Legjobb tudomásom szerint című filmben nyújtott kiváló alakítást.

Az 1987-es születésű Fancsikai Péter első színészi feladatát 12 évesen kapta a Szomszédokban, aztán szerepelt a Sorstalanságban, majd 2006-ban nagyobb ismertségre tett szert, amikor két filmben is címszerepet játszott: az egyik volt a Tibor vagyok, de hódítani akarok című tinivígjáték, a másik a Mansfeld című történelmi dráma. 

fltptdvxsam9nwq.jpg
Gregor Bernadett és Fancsikai Péter a Tibor vagyok, de hódítani akarok című filmben

 

A gimnázium végére kiábrándult a színészetből, és úgy döntött, hogy inkább rendező lesz. Felvételizett Enyedi Ildikó legendás első SZFE-s osztályába, ahova a podcast olyan korábbi vendégei is próbálkoztak, mint Ács Dániel és S. Takács András. Bizarr körülmények között nem került be végül az osztályba, de Enyedivel azóta is jóban van, Péter segített neki vágóhidakat találni a Testről és lélekrőlhöz.

Számos egyébb területen is kipróbálta magát: szerzett zenét (legutóbb a Rengeteg 2-höz - itt tudod meghallgatni a szerzeményeit), Schilling Árpád és Gulyás Márton alkotótársa volt a Krétakör második korszakában, dolgozott producerként a Hetedik alabárdosban (húgával, Fancsikai Eszterrel együtt, aki amúgy a Nem akarok beleszólni nevű influencertrió egyik tagja), illetve rendezett nagyjátékfilmet (jp.co.de), aminek Rév Marcell (Eufória) volt az operatőre, de dolgozott benne a frissen Oscar-díjas Sipos Zsuzsanna is. 

Közben visszatalált a színészethez, feltűnt egy csomó Magyarországon forgatott nemzetközi produkcióban A koronától kezdve a Vajákon át a Kémek küldetéséig, plusz olyan magyar filmekben is, mint a Saul fia vagy a Napszállta, legutóbb pedig a Legjobb tudomásom szerintben brillírozott a főhős pragmatikus főnökének szerepében. Erről az alakításáról pár adással ezelőtt már áradoztunk, de hasonlóan emlékezeteset játszott a Rengeteg - Mindenhol látlakban is.

Elmesélte azt is, hogy miről beszélgetett Mel Gibsonnal nemrég, mivel csinált botrányt a Nemzeti Színházban, miért nem ment el a Partizánba dolgozni, milyen a viszonya a testvérével, és miből látta, hogy a Saul fia egy nagyon különleges film lesz, de azt is elárulta, hogy hogyan került a dudor a homlokára, illetve, hogy traumaként élte-e meg, amikor kopaszodni kezdett.

riporter és headerfotó: Varga Ferenc
készült: 2022. február 19.

Meghallgatom a podcastot

Ha tetszett az adás, és megengedheted magadnak, hogy támogatod Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Kövesd be a Facebook-oldalunkat is, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet (különösen az iTunes-on)! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7017794033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása