Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #133 - Miki357

2021. október 29. - vferi

wide1_10.jpg

Legújabb adásunk vendége Miki357, az ország legmenőbb videóklip- és reklámrendezője (szerintünk), a Klipszemle megálmodója, a Fluor Film alkotója, Beton.Hofi vizuálfelelőse.

Miki maga sem tartja már számon, hány klipet rendezett, inkább a jelenre és az éppen aktuális alkotási folyamatra koncentrál. Nem szeret a múltba révedni, bár a beszélgetés során visszatértünk a graffitis kezdetekhez, amikor a hosszúréti patak partján a szomszéd sráccal egy betonfalra festették a rapszövegeket.

Rapper nem akart lenni, erre maximum „éjjel 11 és hajnali 3 között” vágyott és „másnapra elmúlt”, de szinte minden mást kipróbált. Tízévesen grafikai szoftverekkel rajzolt, a magyar graffitis társaság tagja lett, 13 évesen fotózni kezdett és néhány barátjával egészen fiatalon megalapította a mára legendás hiphop-kiadót, a Kriminál Beats-et. A videókliprendezéssel ezután még hét évet várt, mert akkorra született meg az a technológia, amivel úgy érezte, le tud már forgatni valamit vállalható minőségben.

Melyik az a népszerű tévésorozat, amit képtelen volt néhány percnél tovább nézni? Mi a hatékonysága titka? A híres Aldi-reklám ötletét csont nélkül elfogadta a megbízó? Kinek a filmjében játszott volna szívesen elgázolt embert? Mit tart nagy kudarcának? Hogyan gondolkodik arról, hogy mi a ciki? Kinek nem csinálna semmiképpen klipet?

Dolgok, amiket az adásban emlegettünk

riporter: Mesterházy Lili és Varga Ferenc
headerfotó: Miki357
készült: 2021. szeptember 7.

Meghallgatom a podcastot

Ha tetszett az adás, és megfordult a fejedben, hogy támogatnád a Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Kövesd be a Facebook-oldalunkat is, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet (különösen az iTunes-on)! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1716739204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása