Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #116 - Rév Marcell a Malcolm & Marie-ről és az új Eufória-részről

2021. február 05. - vferi

wide1_4.jpg

Másfél hónap után visszatért a podcastba a legmenőbb magyar operatőr, Rév Marcell, mert annyi minden történt vele a legutóbbi adás óta. Például egy új Eufória-rész és a Malcolm & Marie című film, plusz egy Dua Lipa-klip.

riporter: Varga Ferenc | készült: 2021. január 30.

Meghallgatom a podcastot

Az utóbbi pár hónapban nagyon felpörögtek a magyarok Hollywoodban. November közepén jött ki a Jude Law/Carrie Coon-féle The Nest, ami Erdély Mátyás első nemzetközi operatőri munkája volt a Saul fia óta. Január elején robbantott a Netflixen Mundruczó Kornél a Pieces of a Womannel, amiért Vanessa Kirbyt azóta már Golden Globe-ra és SAG-díjra is jelölték. Horvát Lilit közben leszerződtette egy nagy amerikai ügynökség, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét az Oscar-éllovasok között emlegetik, de szép köröket fut az angolszász sajtóban Andrasev Nadja is a szintén Oscar-gyanús Szimbiózissal. A következő Liam Neeson-filmet meg Antal Nimród rendezi.

Aki viszont a legjobban pörög az álomgyárban mostanában, az adásunk vendége, Rév Marcell. Január végén ment le az HBO-n a Jules figurájával foglalkozó speciális Eufória-epizód, amit ő fényképezett, ahogy a Zendaya és John David Washington főszereplésével készült Malcom & Marie című fekete-fehér kamaradrámát is, ami február 5-én került fel a Netflixre. A beszélgetésünk után pár nappal Marci már Los Angelesben készítette elő az Eufória második évadát, amit - ha minden jól megy - áprilisban kezdenek el forgatni.

wide2_4.jpg
Marci fotózza Zendayát / Zendaya fotózza Marcit

 

Melyik legendás rendezők dicsérték a Malcolm & Marie-t? Hogyan került Billie Eilish és Rosalía közös száma az Eufóriába? Miért nehéz guerillázni Los Angelesben? Hogyhogy ilyen jól cigizik Zendaya? Mi a közös Enyedi Ildikóban és David Fincherben? Milyen szexjelenetet forgatni pornószínésszel, intimitás koordinátorral és transzszakértővel? Miért zavaró, ha barátok jönnek ki a forgatásra? Beszéltünk még a feleségek rejtve maradt erőfeszítéseiről, a gyerekek minősítéséről, megnövekedett ázsióról, a kritika hasznáról és a CGI nélküli megoldásokról.

Marci elárulta azt is, hogy vannak-e illúziói az Oscar-esélyeivel kapcsolatban, hogy miért nézte meg a Titanicot ahhoz a Dua Lipa-kliphez, amit Kijevben forgatott pár hete, illetve, hogy melyik gimnáziumi tanóra jutott eszébe, amikor egy római szálloda tetején Leonardo DiCaprio arról magyarázott neki, hogy mennyire nagyszerűnek tartja az Eufóriát.

Dolgok, amiket emlegettünk az adásban:

Kilenc év és százhúsz adás után úgy döntöttünk, hogy megkérjük az átlagosnál lelkesebb hallgatóinkat, hogy támogassák a Filmklub podcastot! Mostantól megtalálhattok minket a Patreonon, ahol beállíthatjátok, havonta milyen összeggel szeretnétek segíteni a munkánkat. A Patreon oldalra felkerült a bemutatkozó videónk is; mi nagyon jól szórakoztunk, amíg elkészítettük. Az a célunk, hogy a támogatásotokkal még komolyabban foglalkozhassunk a műsorkészítéssel; jobban és többet dolgozhassunk rajta és létrehozhassunk új típusú tartalmakat is, extrákat, amihez csak támogatóink jutnak majd hozzá. Elindult a Facebook-oldalunk is, lájkold vagy kövess be minket! És ha tetszenek az adások, oszd meg és véleményezd őket, ahol csak lehet! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5416416630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása