Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #112 - Rév Marcell az Eufóriáról

2020. december 20. - vferi

header_2.jpg

Forgatott már Al Pacinóval (Paterno), Lea Seydoux-val (A feleségem története), Cserhalmi Györggyel (Jupiter holdja), és kétszáz kutyával (Fehér Isten) is. Rév Marcell idén az Eufória című HBO-sorozat várva-várt második évadát fényképezte volna, de aztán máshogy alakultak a dolgok. Hazánk egyik legtehetségesebb operatőre elmesélte, hogyan telt számára ez az átkozott év.

riporter: Huszár András és Varga Ferenc | készült: 2020. december 13.

Meghallgatom a podcastot

Március 16-án kezdték volna forgatni az Eufória második évadát, de pont akkor fordult komolyba a koronavírus-járvány, így az egyelőre ugrott, viszont nyáron pár stábtaggal együtt karanténba vonultak, és két hét alatt leforgattak egy fekete-fehér, nagyon low-budget, kétszereplős (Zendaya és a Tenetből ismert John David Washington) kamaradrámát Malcolm & Marie címmel, amit aztán 30 millió dollárért vett meg a Netflix (február 5-től lesz fent).

14m-2-a-r-1605742321.jpg
Zendaya és John David Washington a Malcolm & Marie című filmben

 

Ezután csináltak két speciális epizódot az Eufóriához, a Rue (Zendaya) figurájára koncentráló már nézhető az HBO GO-n, a Jules (Hunter Schafer) történetét tovább mesélő rész január 24-én jön. A neonfényes-csillámporos expresszionista stílust kimaxolták az első évadban, kellett a váltás, másfelé fejlődik a sorozat képi világa. Az első különkiadást a visszafogottság jellemezte, az epizód nagy részében azt nézzük, hogy két ember beszélget egy asztalnál.

Közben Marci befejezte az utómunkát A feleségem története című Enyedi Ildikó-filmen, ráköszönt egy kávézóban Ryan Goslingra, összefutott Paul Thomas Andersonnal, kilépett a Magyar Operatőrök Szövetségéből, nagyon felhúzta magát az SZFE szétverésén ("iszonyatos bűn") és a Filmintézet döntésein ("már a látszatát sem akarja senki fenntartani annak, hogy ez szakmai alapon megy"). Felkérték egy Billie Eilish-klip fényképezésére, de az utolsó pillanatban lemondták, most a héten viszont elrepült Kijevbe, hogy felvegye Dua Lipa új klipjét. Jövő márciusban aztán megint nekiugranak az Eufória S2-nek.

Az Eufória főszerepeit játszó tíz színészről egyenként elmesélte, hogy mit gondol róluk emberileg és szakmailag. Készségesen válaszolt a hallgatóink által feltett két tucat kérdésre is, elárulta például, hogy milyen műfajú blockbustert forgatna legszívesebben Hollywoodban, és miért lenne jó ötlet tévésorozatot csinálni Simicska Lajosról.

wide_1.jpg
Zendaya fotói Rév Marcellről

 

Hogyan kell világítani a fekete bőrt? Hány évadra való szufla van még az Eufóriában? A tiniszerepekből kiöregedő színészek problémáját tervezik orvosolni? Mit gondol a Warner/HBO Max-bejelentésről és Shia LaBeouf bántalmazási ügyéről? Művészet ez, amit csinál, vagy mesterség? Szó esett a nepotizmusról, az amerikai élet mókuskerék-jellegéről, Zendaya Rév Marci-paródiájáról, arról, hogy miért zavarja ha virtuóznak nevezik a munkáját, illetve, hogy szerinte mik a korszakos filmek operatőri szempontból.

Dolgok, amiket emlegettünk az adásban:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5716351534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása