Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #96 - Török-Illyés Orsolya

2020. február 10. - vferi

blog.jpg

Már közel húsz éve az egyik legelismertebb színésznő az országban, aki még soha nem nyújtott rossz alakítást. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Mit jelent Török-Illyés Orsolya számára a szakmai féltékenység és a karrier fogalma? Hogyan kapcsolódik a #metoo mozgalomhoz? Milyen egy Tarr Béla-színdarabból egy Herendi-filmbe kerülni? Hogyan élte meg a Las Vegasban töltött hónapokat és egy félbehagyott filmforgatást, az elvi okokból visszautasított támogatásokat, a túlhajszolt fesztiválkörutakat? Nem vágyik-e végre boldog nőt alakítani? Kiderültek a Los Angeles-i álmai kürtöskalács-árusként, valamint beszámolt az édesanyjáról szóló könyvtervéről is.

kalman-nap-original-93633.jpg
Török-Illyés Orsolya a Kálmán-nap című előadásban

 

Férjével, Hajdu Szabolccsal olyan kultfilmeket készítettek, mint a Macerás ügyek, a Bibliotheque Pascal vagy az Ernelláék Farkaséknál, jelenleg három színházi előadásuk fut különböző játszóhelyeken, ezeken kívül mostanában láthatjuk még a Tarr Béla első filmje alapján készült Családi tűzfészek című előadásban, és még az idén a mozikba kerül a Hajdu Szabolcs rendezte Békeidő című film, illetve a Szabó Győző önéletrajzi ihletésű könyvén alapuló Toxikoma.

riporter: Varga Ferenc
készült: 2020. február 9.

Meghallgatom a podcastot

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr115576058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása