Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #125 - Bucsi Réka

2021. május 28. - vferi

img_20210521_074134_311.jpg

Itt a jubileumi, 125. adás és benne egy izgalmas, tehetséges animációs filmrendező, Bucsi Réka, aki varázslatos világokat, lényeket, mozdulatokat és érzelmeket kreál a vászonra és akinek már a diplomamunkája, a Symphony No. 42 bekerült az Oscar rövidfilmes shortlistjére. Azóta elkészült a Love és a Solar Walk is. Mindhárom kisfilm a Berlinalén versenyzett, és rengeteg díjat söpörtek be a világ minden táján.

Faggattuk Rékát ausztriai gyerekkoráról és mesélt arról is, hogy a sok korhatáros film közül, amiket gyerekként imádott, melyiktől rettegett a legjobban. 2013-ban végzett a MOME animációs szakán és már egészen korán a klasszikus hős útja és karaktere helyett inkább az atmoszféra, a színek, a hangok izgatták. Mesélt Viborgról, egy Twin Peaks nagyságú animációs mesebirodalomról Dániában, ahol rengeteg időt töltött és ahol a Solar Walk-ot is készítette, idegtépően rövid határidővel.

Mi a sztori Réka híres instás táncvideója mögött? Miről diskurált Bill Murray-vel Berlinben és minek volt köszönhető Bong Joon-ho alig burkolt fenyegetése? Ki az a Phil Tippett, akinek az adás közben örökre megtanultuk a nevét? És miért panaszolta be őt az egyik fesztiválnál egy szülő a Symphony No. 42 vetítése után?

bucsi_reka_x_berlinale_audi_short_film_award.jpg
A műsorban emlegetett fotó: Bucsi Réka pulcsiban veszi át a Solar Walkért járó díjat a Berlinalén

 

Amit csak lehetett, mindent megtudtunk Rékától legújabb és eddigi legnagyszabásúbb projektjéről, most készülő, első egész estés animációs filmjéről, a The Great Silence-ről. Hol tart és mennyire bizakodó, hogy egyszer ebből film lesz? Mit ért azalatt, hogy „a megértés és az érzés egy és ugyanaz” és mostanában mivel kapcsolatban tör rá a szomorúság?

Hogyan éli meg, hogy sokan zseninek tartják? Fogyasztott már LSD-t? Tényleg soha nem érték eddig szakmai kudarcok? Mit kell tudnia egy animátornak ahhoz, hogy jó animátor legyen? Mennyire élte bele magát annak idején az Oscar-díjba? Ki az a két hollywoodi sztár, akiket felkérne, hogy szinkronizáljanak a filmjében? És miért lett öngyilkos a róka az erdőben?

riporter: Mesterházy Lili és Varga Ferenc
készült: 2021. május 20.
headerfotó: Varga Ferenc

Meghallgatom a podcastot

Ha tetszett az adás, és megfordult a fejedben, hogy támogatnád a Filmklub podcastot, akkor ezt a Patreonon teheted meg, ahol beállíthatod, havonta mekkora összeggel szeretnéd segíteni a munkánkat. Célunk, hogy hallgatóink támogatásával még komolyabban foglalkozhassunk a műsorkészítéssel, és létrehozhassunk új típusú tartalmakat is, amikhez csak támogatóink jutnak majd hozzá. Kövesd be a Facebook-oldalunkat is, és ne tartsd magadban a jó véleményedet: oszd meg, csillagozd fel és véleményezd a podcastot, ahol csak lehet (különösen az iTunes-on)! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5916574254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása