Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #98 - Kurta Niké

2020. április 19. - vferi

blog2.jpg

Ismerős lehet a Terápia című HBO-sorozatból, az Örök tél című tévéfilmből vagy a Kút című mozifilmből, de volt már közös dialógjelenete Rowan Atkinsonnal (Maigret és az éjszaka örömei) és Timothée Chalamet-vel (The King) is. Jelenleg a Mellékhatás című sorozatban szerepel, tavaly töltötte be a harmincat. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

A koronavírus-járvány miatti távolságtartás harmadik hetében beszélgettünk Kurta Nikével, akinek teljesen megváltozott az élete, és úgy érzi, pofátlanul jó most neki. "Minden pillanat olyan, amilyen egy színházi évad közben nem lenne" - mondta. Próbál a rutinokból eseményt csinálni, és valami olyan tudást megszerezni, ami majd mindent megold a későbbiekben. Átállt manuálra, saját maga csinálja a tejet, a kecskesajtot meg a kenyeret, és gondolkozik azon, milyen munkát vállalhatna.

Még a Színművészetire járt, amikor egy szuperjó szerepet kapott a Terápia című HBO-sorozatban. Ez egy nagyon ideális és örömteli munka volt, ami magasra tette a lécet. Az ő epizódjait Gigor Attila rendezte, akivel később öt évig együtt élt, de ez nem egy tipikus alkotó/múzsája-kapcsolat volt, nem terveztek állandóan közös munkákat. Gigor Kút című filmjének főszerepét is casting útján nyerte el Niké.

blog3.jpg
Kurta Niké a Terápiában és Trokán Nórával a Kútban

 

A casting amúgy nagyon megy neki. Szerinte ennek az a titka, hogy nem parázik rajtuk egyáltalán, úgy megy oda, hogy fejben már elengedte a dolgot. Öt és fél millióan nézték a brit tévében, ahogy sztriptíztáncosnőként ledominálja Rowan Atkinsont a Maigret és az éjszaka örömei című tévéfilmben.

Minden bizonnyal kamaszlányok százezrei irigykednek rá amiatt, hogy a The King című Netflix-filmben kétszer is ágyba bújt az Oscar-jelölt tinibálvány Timothée Chalamet-val. Amikor arról beszélt, hogy Atkinson mennyire izgult a forgatáson, maga is dadogni kezdett, illetve elárulta azt is, miért kellett kiszaladnia szettből mihelyst nekiláttak az ágyjelenetnek Chalamet-val.

Specialitása, hogy egy előadásban több különböző szerepet is alakít (Rendezői változat, Megyek utánad stb.), vagy meghasadt személyiségű karaktert, mint például a Rebekában, amit éppen csak elkezdtek játszani, amikor beütött a járvány. Helyben futva tanul szöveget, dallamok ülnek be a fejébe, nem feltétlenül a szavak értelme, és mire a végére ér, minden egyes szóhoz érzelmi kötődése lesz.

Lustább annál, hogy az életben színészkedjen, de az ügyintézéshez jól jön néha az átlényegülés. Egyszer magassarkú cipőben, sötét rúzzsal, hátrazselézett hajjal, powernőnek öltözve be vonult be egy hivatalba, és nem hagyta, hogy eltiporják. Sokszor ideges reggelente, ilyenkor egy fakanállal vitatkozva vezeti le a feszültséget.

blog1.jpg

Mesélt arról, hogyan élte meg a Kút körüli botrányt, és hogy szerinte szabad-e szerepet vállalni köztévés vagy TV2-s sorozatban, az Eszenyi-ügy kapcsán pedig elárulta, hogy neki sem sikerült mindig eredményesen harcolni azok ellen, akik visszaélnek a hatalmukkal, de most már keményebb. Nagyon hamar kikéri magának, ha rosszul bánnak vele.

riporter: Varga Ferenc
készült: 2020. április 5.

Meghallgatom a podcastot

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr715622494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása