Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #93 - Andrasev Nadja és Znajkay Zsófia

2019. november 04. - vferi

mixcloud.jpg

Ez az adás kicsit úgy indul, mint egy Mónika show, de aztán hamar átcsap Bergman-filmbe. Andrasev Nadja a Szimbiózis című filmjében azt az időszakot dolgozta fel az életéből, amikor azok után a nők után nyomozott, akikkel a pasija csalta őt. Az egyik ilyen nő volt Znajkay Zsófia is, akivel később barátok lettek, és aki Az ölében én című színdarabjához szintén a saját életéből merített témát. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Milyen gyakran fordul elő, hogy a féltékenység és sértettség barátságba fordul két nő között? Andrasev Nadja animációs rendezővel és Znajkay Zsófia színházi író-rendezővel pont ez történt. Őket nemcsak a közös szerető köti össze, hanem az is, hogy a művészet útján dolgozták fel az érzéseiket.

et3vonsxqaazqns.jpg
Andrasev Nadja: Szimbiózis

Nadja a Szimbiózis című filmjében mutatta meg, hogyan nyomozott és készített gyűjteményt a pasija szeretőiről, köztük Zsófiról is, aki pedig Az ölében én című színdarabban dolgozta fel azt a terrort, amiben az anyja tartotta egészen a haláláig.

22291156-1181850168613534-905284812677647293-o_exact1980w.jpg
Znajky Zsófia: Az ölében én

Szó esett még öngyűlöletről, nyilvános megcsalásról, állatkerti sztalkolásról, szájba tömött acetonos zsebkendőkről, az anyákról kialakult szent kép ledöntéséről, rémeink megszelídítéséről, illetve arról, hogy milyen egy negyvenes testben élni 16 éves fejjel.

riporter: Varga Ferenc és Gyárfás Dorka
készült: 2019. november 3.

Meghallgatom a podcastot

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4615596640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása