Filmklub podcast

Filmklub podcast

Filmklub podcast #91 - Tóth Barnabás az Akik maradtakról és az Oscarról

2019. szeptember 23. - vferi

tlbo7313.JPG

Az egyik legkeményebben dolgozó rendező a magyar filmszakmában, aki egy éven belül kétszer is Oscar-közelbe került, előbb a Susotázs című kisfilmjével, majd később az Akik maradtak című nagyjátékfilmmel. Hogyan történt ez meg?

Újratervezés című kisfilmjével több mint másfél millió embert ríkatott meg pár éve, az Osvárt Andrea főszereplésével készült Susotázs pedig tavaly rákerült a tízes szűkített Oscar-listára. A szinkrontolmácsos vígjáték végül nem kapott jelölést, ám Tóth Barnabás rendezőnek nem értek véget az izgalmak idénre: ismét beleveti magát az Oscar-versenybe, ugyanis a héten a mozikba kerülő Akik maradtak című posztholokauszt drámája lett a hivatalos magyar nevezés a nemzetközi film kategóriában.

348943_1024_szl_8586.jpg
Szőke Abigél és Tóth Barnabás az Akik maradtak forgatásán

 

Podcastunkban elmesélte a Susotázs őrületes fesztiválkörútját, beavatott minket halandókat a legmenőbb amerikai filmfesztivál titkaiba és az Akik maradtak adaptációs folyamatába, kiderült, mit csinált éppen, amikor megtudta, hogy Oscar-közelbe került, illetve az Oscar-misztikum hátterében lévő kőkemény munkáról is lerántotta a leplet.

A Filmalap által sokszor kikosarazott rendező nem a sérelmeire koncentrál, tele van filmtervekkel, de azért azt is megkérdeztük tőle, hogy fantáziált-e Andy Vajnáról. Megtudtuk továbbá, hogy miért nem érdemes leszólítani kedvenc amerikai filmünk sztárszínész főszereplőjét.

riporter: Varga Ferenc és Huszár András
készült: 2019. szeptember 22.

Meghallgatom a podcastot

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4215602622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása