Filmklub podcast

Filmklub podcast #101 - Piti Emőke feat. Király Dániel

2020. május 28. - vferi

cikkbe3.jpg

Piti Emőke színésznővel beszélgettünk, aki ismerős lehet a Hajnali láz című filmből vagy a Terápia című HBO-sorozatból, valamint ő volt Enikő, az építésziroda szomorú szemű femme fatale-ja korunk legjelentősebb magyar tévésorozatában, az Egynyári kalandban. Emőkét elkísérte a műsorba szerelme, Király Dániel is, akivel együtt játszottak az Egynyári kalandban, illetve mindketten társulati tagok a k2 színházban.

Tovább

Filmklub podcast #99 - Rujder Vivien és Madarász Isti

blogba.jpg

Rujder Vivien színésznővel és Madarász Isti rendezővel beszélgettünk, akik számos nehézség után februárban végre elkezdték forgatni az Átjáróház című hullaházas romantikus komédiájukat, hogy aztán március közeben kénytelenek legyenek félbehagyni a munkát a koronavírus járvány miatt.

Tovább

Filmklub podcast #98 - Kurta Niké

blog2.jpg

Ismerős lehet a Terápia című HBO-sorozatból, az Örök tél című tévéfilmből vagy a Kút című mozifilmből, de volt már közös dialógjelenete Rowan Atkinsonnal (Maigret és az éjszaka örömei) és Timothée Chalamet-vel (The King) is. Jelenleg a Mellékhatás című sorozatban szerepel, tavaly töltötte be a harmincat. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Tovább

Filmklub podcast #97 - Szőke Abigél

abigel_tilos.jpg

Szőke Abigél volt a női főszereplője az Oscar-közelbe került Akik maradtak című filmnek, játszott az Engedj be! Pálfi György-féle színpadi verziójában, ő volt az egyik áldozat A martfűi rémben, orrba vágták az X című thrillerben, illetve játszik két új magyar kisfilmben is (Reggelim a vacsorád, Vakáció), amiket a Friss Hús fesztiválon lehet majd megnézni az apokalipszis után. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Tovább

Filmklub podcast #96 - Török-Illyés Orsolya

blog.jpg

Már közel húsz éve az egyik legelismertebb színésznő az országban, aki még soha nem nyújtott rossz alakítást. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Tovább

Filmklub podcast #95 - Törőcsik Franciska és Laboda Kornél az Utas és holdvilágról

375056bc-c79e-42a1-830a-6568fc9e065d.JPG

Be akarunk törni a mainstreambe a podcasttal, ezért egy hatórás színházi előadásról dumáltunk, amit félévente nyomnak le kétszáz embernek, és lehetetlen rá jegyet kapni.

Tovább

Filmklub podcast #94 - Muhi Zsófia

img_8481.jpg

Még csak 25 éves, de már olyan filmeken dolgozott casting directorként, mint az Oscar-jelölt Testről és lélekről, a Karlovy Vary-i fődíjas Ernelláék Farkaséknál, a Cannes-ban versenyző Jupiter holdja, illetve Madarász Isti készülőben lévő hullaházi romantikus fekete komédiája, az Átjáróház. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Tovább

Filmklub podcast #93 - Andrasev Nadja és Znajkay Zsófia

mixcloud.jpg

Ez az adás kicsit úgy indul, mint egy Mónika show, de aztán hamar átcsap Bergman-filmbe. Andrasev Nadja a Szimbiózis című filmjében azt az időszakot dolgozta fel az életéből, amikor azok után a nők után nyomozott, akikkel a pasija csalta őt. Az egyik ilyen nő volt Znajkay Zsófia is, akivel később barátok lettek, és aki Az ölében én című színdarabjához szintén a saját életéből merített témát. A beszélgetést az oldal alján lehet meghallgatni.

Tovább

Filmklub podcast #91 - Tóth Barnabás az Akik maradtakról és az Oscarról

tlbo7313.JPG

Az egyik legkeményebben dolgozó rendező a magyar filmszakmában, aki egy éven belül kétszer is Oscar-közelbe került, előbb a Susotázs című kisfilmjével, majd később az Akik maradtak című nagyjátékfilmmel. Hogyan történt ez meg?

Tovább