Filmklub podcast

Filmklub podcast

"Így lehet kibírni az életet" - gonzó az új Reisz Gábor-film forgatásán (feat. Bús Hanga, Tasnádi Zsófi, Mátraházi Zsuzsa, Hatházi Rebeka, Király Dániel és Berkes Juli)

2022. október 11. - vferi

header_14.jpg

Statisztálni mentem Reisz Gábor (VAN, Rossz versek) új filmjének a forgatására, és ha már ott voltam, nyomtam egy gonzó podcastot. Ha tetszik az adás, kérlek támogasd a Filmklub podcastot a Patreonon, ahol beállíthatod, hogy havonta hány dollárt szeretnél erre szánni.

Két kurvajó és iszonyatosan sikeres film (VAN, Rossz versek) után joggal hihette azt Reisz Gábor, hogy a harmadikra is kap majd állami támogatást - mármint joggal hihette VOLNA, ha nem Magyarországon élnénk. Itt természetesen egy vasat sem kapott, ami egy időre padlóra küldte, de aztán feltápászkodott, kitalált egy másik filmet, amit augusztus végén/szeptember elején le is forgatott minimális pénzből, rengeteg baráti segítséggel. Az új film címe Magyarázat mindenre, és az egyik forgatási napon én is ott voltam. Nézzük, mik történnek az ott készült adásban!

forgatas2.jpg
Seres Donát, Berkes Juli, Reisz Gábor és Balogh Péter a Magyarázat mindenre forgatásán

 

00:00 - 08:38 | Felütés. Szombat reggel hat körül megyek kocsival a film forgatására, és közben elkezdem mesélni a közös történetemet Reisz Gáborral.

08:38 - 11:30 | Itt vagyok. Megérkezem a helyszínre, csinálok magamnak egy Covid-tesztet, felmérem a terepet.

11:30 - 15:20 | Bús Hanga. Elmesélem a másodasszisztensnek, hogy miből jöttem rá, hogy ő egy jó másodasszisztens, cserébe ő pedig beszámol a forgatás legmozgalmasabb napjáról, amikor ötven (!) statisztát kellett mozgatni.

csenge.jpg
Bús Hanga | Fotó: Varga Ferenc

 

15:20 - 23:50 | Tasnádi Zsófi. Összefutok korunk egyik legtehetségesebb látványtervezőjével (vele csináltunk már korábban egy teljes adást), és megbeszéljük viszonylag friss cannes-i élményeinket, illetve megtárgyaljuk, hogy mi az etikus viselkedés jelen korunk Magyarországán, majd arra jutunk, hogy az egyetlen észszerű megoldás, ha lángba borítjuk a várost. Terveket is szövünk aznap délutánra.

23:50 - 27:14 | Mátraházi Zsuzsa. Szóba elegyedem az egyik statisztatársammal, akinek az életébe szintén beleszólt a nagypolitika.

27:14 - 32:10 | Flexelés. Tovább mesélem a Reisz Gáboros sztorijaimat, például azt, hogy milyen volt statisztálni a (mostani filmhez képes egy Marvel-szuperprodukció költségvetésével készült) Rossz versekben, és megemlékezem az elveszett podcastadásunkról is.

rebeka.jpg
Hatházi Rebeka | Fotó: Varga Ferenc

 

32:10 - 41:08 | Hatházi Rebeka. A film egyik főszereplője ÉS jelmeztervezője, mert ezen a forgatáson mindenkinek minimum két, de inkább nyolc feladata van. Rebeka Erdélyből jött, és az a fajta derű és optimizmus árad belőle, ami belőlünk, cinikus pestiekből sajnos már rég kihalt.

41:08 - 56:20 | Király Dániel. Az Egynyári kaland sztárja (aki Reisz alteregóját játszotta a zseniális Komolyan röhejes vagyok című előadásban) beszámol arról, hogy hogyan élte meg, hogy megszűnt egy újabb színház, ahol társulati tag volt, hogy hogyan próbált beszállni a történelmi filmekbe, illetve hogy mi a baja az amatőr szereplőkkel. (Ebbe a blokkba kétszer bele kellett sípolnom, mert egy olyan dolog lett emlegetve, ami egyelőre szupertitkos - bocsánat a túl hangos sípolásért!)

dani.jpg
Király Dániel | Fotó: Varga Ferenc

 

56:20 - 58:05 | Patreon-promó. Megköszönöm a drága embereknek, hogy támogatnak, és felvetem a támogatás lehetőségét azoknak, akik még nem támogatnak.

58:05 - 1:18:54 | Berkes Juli. Ő Reisz producere a kezdetektől fogva, és az egyik legokosabb ember az országban, úgyhogy én is próbálom kicsit összekapni magamat, és nem hülyeségeket kérdezni. Juli mesél arról, hogy miért nem közösségi finanszírozással csinálták meg ezt a filmet, hogy mik a no-budget filmkészítés előnyei, meg arról is, hogy milyen forgalmazást terveznek.

juli.jpg
Berkes Juli | Fotó: Varga Ferenc

 

1:18:54 - 1:20:10 | Reisz Gábor. Végül sikerül megkörnyékeznem főhősünket is.

Meghallgatom a podcastot

A bejegyzés trackback címe:

https://filmklubpodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr317951674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása